What a Twist

Direktlänk till inlägg 25 maj 2010

The Venus Project! Otroligt viktigt, faktiskt!

Av Mia - 25 maj 2010 11:53

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja :O


Roman visade mig några youtube klipp om Jacque Fresco, la upp några av dem här på bloggen, för ett tag sen.

Men...det jag i stort sett vill säga är, när fan ska världen börja ändras?

Då menar jag att pengar ska bort, politiken(som vi känner till den idag) ska bort, svält och krig ska bort...etc.

Man hör folk över hela världen som på olika sätt skriker ut att man vill inte leva i en sån här värld längre... och alla andra håller med. Men sen då? Inget händer..

(det är nästan så man hoppas att det blir stora globala katastrofer år 2012)


Politiker säger massa saker som får folket att må bra, för det är ju huvudsaken, eller hur? Så länge folket tror att allt blir bra så kan de som sitter vid makten fortsätta med sina egentliga intressen. Fast i för sig...även om de olika partierna skulle säga saker som inte får folket att jubla, så spelar det inte någon större roll vad folket anser, för politikerna kommer köra på det ändå...som ipred lagen, om det nu är den rätta benämningen hehe.


Men tillbaks till den här Jacque Fresco... Han är grundaren till The Venus Project, vars tanke och mål är att ändra världen så vi(alla på jorden) kan leva i Harmoni med varandra, med naturen och allt annat. Istället för att världsekonomin är baserad på cash så är det en ekonomi av resurser. Alla resurser som finns är ett världsarv som ska delas lika med alla som lever. På det sättet finns det ingen fattigdom, svält, korruption osv. och det är ingen idé att kriga eftersom man redan får ta del av det som finns.

För snälla...Krig finns bara till för att de som sitter vid makten vill ha mer makt.


Faktum är att det e jävligt svårt att ändra den globala ekonomin, för att det ska hända så måste alla vara med på det, alla måste vara medvetna om att det måste ske och att det ska ske nu. 

Men framför allt, vi behöver någon/några som hjälper oss med hur vi ska gå till väga!

Politikerna, Presidenterna och alla andra...kungar, shejkar... vill nog inte att det ska hända...varför ska de vilja de egentligen? De har ju redan allt de behöver och mår bra av att känna att de har kontrollen.

Men vi andra då? Vi finns också :(

hehe

 

Tycker att fler människor ska bli medvetna om The Venus Project.

Gå in på deras hemsida och läs om dem, sök på youtube om Jacque Fresco.

Lyssna och lär, typ :p

Det är så himla viktigt!


Även om The Venus Project inte är perfekt så är det åtminstone en riktlinje mot rätt väg. Jag kallar det för rätt väg eftersom det är inte mer än sunt förnuft enligt mig. Vem vill inte leva så liksom? pluss att städerna och idéerna som de kommit fram till verkar inte så dumma alls, faktiskt...kan verkligen tänka mig å bo där :p


Och självklart....en filmklipp med Jaccque Fresco! Voila! :D

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - 28 juli 2014 12:28

På tal om utbildningar... Har varit så bestämd med det här Dietistprogrammet så det finns inte, har tänkt att jag nu banne mig har bestämt mig. Men självklart vart det ju inte så! Haha. Självklart.... xD   Har suttit och kikat på en annan utb...

Av Mia - 17 juli 2014 20:53

  Har äntligen köpt ingredienser och testat göra den där huskuren jag skrivit om! Det blev dock ingen geléaktig konsistens, som det stod i receptet att det skulle. Men det kanske har och göra med vilken honung man använder? Gott är det i alla fa...

Av Mia - 15 juli 2014 11:19

Jag tränade igår! Hör och häpna! Haha xD Tog ett 30 minuters pass vid lunch, bara ca 7 minuters uppvärming på en crosstrainer, sen körde jag ben, med lättare vikter än vad jag normalt brukar ha, lite armar och magövningar. Märktes att jag inte trän...

Av Mia - 12 juli 2014 23:11

Tröttnade på min gamla header, så testar att byta. Men, om jag får säga det själv, så lyckades jag faktiskt fånga en ganska bra bild på den här snoken!   Så ja, tills jag hittar en mer passande bild får den här duga :D       Kan ju till...

Av Mia - 12 juli 2014 22:51


Gjorde faktiskt ett bra köp när jag var uppe i Dalsland! Köpte 6 st markers av märket Zig Brushables, och de var gaaanska dyra, 45 kr st, så när jag slängde upp dem lite snyggt på kassadisken frågade jag om jag kunde få dem för ett 3 för 2 pris eller...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare bloggår

Sök i bloggen

Det Senaste!

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ What a Twist med Blogkeen
Följ What a Twist med Bloglovin'

bloglovin

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se