What a Twist

Direktlänk till inlägg 12 januari 2011

Dag 126, fortfarande :)

Av Mia - 12 januari 2011 10:55

Jag veet att detta är mitt tredje blogginlägg idag!

Jag har inte haft mycket å göra alls! Ingen underhållning alls, non what so ever! :(

Sååå

Jag har ägnat mer tid åt detta!

Jag uppdaterade min presentation här på bloggen och allt eftersom jag skrev den här presentationen så blev det i slutändan en summering av vår resa och vad vi gjort och upplevt här i Sydney, hittills.

Den passade inte in som en presentation och den är något jag faktiskt inte kan radera så jag ska posta den i det här inlägget istället. Varning Det är mycket text! Jag är Maria från Halmstad. En 21 årig tjej som flydde från vardagen med sin underbara pojkvän till Aussie landet ;) thats right! Auustraaaliiien ;D
Vi flög från Köpenhamns flygplats kl 18.05 den 15 september 2010, mellanlandade i London och Hong Kong, landade i Sydney runt åtta tiden två dagar senare.
Vårt första boende var YHA Central Hostel, där vi lärde känna våra två första människor på vår resa! Två svenska tjejer som också reste samtidigt som oss, samma resrutt till sydney. Vi bytte hostel till Asylum i Kings Cross, delade rum med två stört sköna finska töser, och en skum och creepy engelsman :p
Vi flyttade in hos våra första Landlords efter tio dagar, i området Redfern ca en kvarts promenad från centrala Sydney. Paret som vi hyrde vårat rum hos var själva nyinflyttade i lägenheten vilket innebar inga möbler för våran del förutom en madrass på golvet, samt inget internet(i princip) så efter ungefär en månad flyttade vi tillbaka in till centrala Sydney och hyrde ett "study room" med endast en gardin som dörr, hos några unga asiater (runt min ålder). Där trivdes vi inte alls så vi flyttade ut efter ungefär två veckor. Det nya stället låg i Darlingharbour, fem minuters promenad från centrum, Vi bestämde oss för att det var allra sista gången vi flyttade. Roman trivdes i den lägenheten, han trivdes med läget och med de vi delade lägenheten med. Jag trivdes inte alls....vet fortfarande inte varför xD.
Samma dag som vi däremot flyttade in i Darlingharbour så hörde de två finska tjejerna av sig och undrade om vi var intresserade av att flytta in i en lägenhet med dem och 6 andra människor. Den idén var jag jätte sugen på, men för Roman var tanken inte lika lockande....men efter några dagar bestämde vi oss att vi skulle flytta från Darlingharbour och in med våra finska kompisar och deras vänner. Så efter vecka, lämnade vi Darlingharbour och vårat nya hem var och är fortfarande i Surry Hills/Redfern.
Vi hade våran första inflyttningsfest efter en veckas gång. En inflyttningsfest som slutade med att en flyttade ut, av olika anledningar men kort och gott så blev drickandet för mycket för de flesta!
Efter den helgen så har dramatiken bara fortsatt och fortsatt. Varje vecka har det hänt något nytt. Någon som blivit för full, någon som kommit hem stortjutandes mitt i natten för något hemskt har hänt, folk som varit missnöjda på varandra, allas olika kulturer och vanor har krockat helt och hållet.
Vissa har anser att vi alla som bor här är en stor familj och tar för givet att det är okej att låna andras grejer eller andras mat, vilket har skapat ännu mera negativa åsikter eftersom andra tycker tvärtom.
Hehe... Men sen har det varit väldigt kul att bo med dessa människor, för det har och är fortfarande en upplevelse varken Roman eller jag har upplevt innan.
Under tiden som gott här i Sydney så har både Roman och jag haft två olika jobb var. Roman jobbade först på ett vanligt lager, som enligt honom var dödstrist... men bra betalt. Mitt första jobb var på ett juldekorationsföretag, vi tillverkade och pyntade alla dekorationer. Det är något jag aldrig skulle ha gjort i Sverige kan jag tänka mig! Just nu så jobbar vi båda på Luna Park, Roman jobbar inom Sideshows avdelningen och jag inom Merchandise. Detta är något som varken han eller jag antagligen skulle gjort i Sverige heller!
Så även om vi faktiskt är väldigt trötta på att vara fast här i  Sydney (känns som om vi inte kommer någonvart) så måste jag medge att vi redan har provat på saker vi aldrig skulle gjort hemma!
Just nu så pendlar våra planer mellan att göra fruitpicking en månad efter Luna Park eller jobba i Sydney med något annat (som fabriksarbete) tills kontraktet för vår lägenhet går ut, den 22a februari. Jag har en liten magkänsla som säger att vi kommer stanna här tills kontraktet går ut :) Kommer att spara mer pengar då!
Måste tillägga att vi har sett koalor och kängurur, sett fina stränder, Opera huset, Bron, Sydneys mysiga och icke mysiga gator, upptäckt att 90 % av befolkningen är asiater, träffat riktiga australienare(.. å dom e super trevliga som alla redan har sagt!), fått färg, badat i det Tasmanska havet, haft en barbie on the beach, upplevt de fräcka nyårs fyrverkerierna, promenerat i Botanic Garden...och mycket mer! ;)


Vi flög från Köpenhamns flygplats kl 18.05 den 15 september 2010, mellanlandade i London och Hong Kong, landade i Sydney runt åtta tiden två dagar senare.Vårt första boende var YHA Central Hostel, där vi lärde känna våra två första människor på vår resa! Två svenska tjejer som också reste samtidigt som oss, samma resrutt till sydney. Vi bytte hostel till Asylum i Kings Cross, delade rum med två stört sköna finska töser, och en skum och creepy engelsman och fransman:p
Vi flyttade in hos våra första Landlords efter tio dagar, i området Redfern ca en kvarts promenad från centrala Sydney. Paret som vi hyrde vårat rum hos var själva nyinflyttade i lägenheten vilket innebar inga möbler för våran del förutom en madrass på golvet, samt inget internet(i princip) så efter ungefär en månad flyttade vi tillbaka in till centrala Sydney och hyrde ett "study room" med endast en gardin som dörr, hos några unga asiater (runt min ålder). Där trivdes vi inte alls så vi flyttade ut efter ungefär två veckor. Det nya stället låg i Darlingharbour, fem minuters promenad från centrum, Vi bestämde oss för att det var allra sista gången vi flyttade. Roman trivdes i den lägenheten, han trivdes med läget och med de vi delade lägenheten med. Jag trivdes inte alls....vet fortfarande inte varför xD.
Samma dag som vi däremot flyttade in i Darlingharbour så hörde de två finska tjejerna av sig och undrade om vi var intresserade av att flytta in i en lägenhet med dem och 6 andra människor. Den idén var jag jätte sugen på, men för Roman var tanken inte lika lockande....men efter några dagar bestämde vi oss att vi skulle flytta från Darlingharbour och in med våra finska kompisar och deras vänner. Så efter vecka, lämnade vi Darlingharbour och vårat nya hem var och är fortfarande i Surry Hills/Redfern.


Vi hade våran första inflyttningsfest efter en veckas gång. En inflyttningsfest som slutade med att en flyttade ut, av olika anledningar men kort och gott så blev drickandet för mycket för de flesta!Efter den helgen så har dramatiken bara fortsatt och fortsatt. Varje vecka har det hänt något nytt. Någon som blivit för full, någon som kommit hem stortjutandes mitt i natten för något hemskt har hänt, folk som varit missnöjda på varandra, allas olika kulturer och vanor har krockat helt och hållet.Vissa har anser att vi alla som bor här är en stor familj och tar för givet att det är okej att låna andras grejer eller andras mat, vilket har skapat ännu mera negativa åsikter eftersom andra tycker tvärtom.Hehe Men sen har det varit väldigt kul att bo med dessa människor, för det har och är fortfarande en upplevelse varken Roman eller jag har upplevt innan.


Under tiden som gott här i Sydney så har både Roman och jag haft två olika jobb var. Roman jobbade först på ett vanligt lager, som enligt honom var dödstrist... men bra betalt. Mitt första jobb var på ett juldekorationsföretag, vi tillverkade och pyntade alla dekorationer. Det är något jag aldrig skulle ha gjort i Sverige kan jag tänka mig! Just nu så jobbar vi båda på Luna Park, Roman jobbar inom Sideshows avdelningen och jag inom Merchandise. Detta är något som varken han eller jag antagligen skulle gjort i Sverige heller!Så även om vi faktiskt är väldigt trötta på att vara fast här i  Sydney (känns som om vi inte kommer någonvart) så måste jag medge att vi redan har provat på saker vi aldrig skulle gjort hemma!


Just nu så pendlar våra planer mellan att göra fruitpicking en månad efter Luna Park eller jobba i Sydney med något annat (som fabriksarbete) tills kontraktet för vår lägenhet går ut, den 22a februari. Jag har en liten magkänsla som säger att vi kommer stanna här tills kontraktet går ut :) Kommer att spara mer pengar då!


Måste tillägga att vi har sett koalor och kängurur, sett fina stränder, Opera huset, Bron, Sydneys mysiga och icke mysiga gator, upptäckt att 90 % av befolkningen är asiater och alla pluggar buisness på universitetet, träffat riktiga australienare(.. å dom e super trevliga som alla redan har sagt!), fått färg, badat i det Tasmanska havet, haft en barbie on the beach, upplevt de fräcka nyårs fyrverkerierna, promenerat i Botanic Garden...och mycket mer! ;)


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - 28 juli 2014 12:28

På tal om utbildningar... Har varit så bestämd med det här Dietistprogrammet så det finns inte, har tänkt att jag nu banne mig har bestämt mig. Men självklart vart det ju inte så! Haha. Självklart.... xD   Har suttit och kikat på en annan utb...

Av Mia - 17 juli 2014 20:53

  Har äntligen köpt ingredienser och testat göra den där huskuren jag skrivit om! Det blev dock ingen geléaktig konsistens, som det stod i receptet att det skulle. Men det kanske har och göra med vilken honung man använder? Gott är det i alla fa...

Av Mia - 15 juli 2014 11:19

Jag tränade igår! Hör och häpna! Haha xD Tog ett 30 minuters pass vid lunch, bara ca 7 minuters uppvärming på en crosstrainer, sen körde jag ben, med lättare vikter än vad jag normalt brukar ha, lite armar och magövningar. Märktes att jag inte trän...

Av Mia - 12 juli 2014 23:11

Tröttnade på min gamla header, så testar att byta. Men, om jag får säga det själv, så lyckades jag faktiskt fånga en ganska bra bild på den här snoken!   Så ja, tills jag hittar en mer passande bild får den här duga :D       Kan ju till...

Av Mia - 12 juli 2014 22:51


Gjorde faktiskt ett bra köp när jag var uppe i Dalsland! Köpte 6 st markers av märket Zig Brushables, och de var gaaanska dyra, 45 kr st, så när jag slängde upp dem lite snyggt på kassadisken frågade jag om jag kunde få dem för ett 3 för 2 pris eller...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare bloggår

Sök i bloggen

Det Senaste!

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ What a Twist med Blogkeen
Följ What a Twist med Bloglovin'

bloglovin

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se