What a Twist

Direktlänk till inlägg 7 november 2013

Mornin' :D

Av Mia - 7 november 2013 11:07

Gomorron! Hah, jag vet mycket väl vad klockan är :P


Så här kommer dagens tankar:


Gillar sidan Upworthy på facebook, de lägger upp så otroligt många artiklar, dokumentärer, fakta rutor och ja...bra information om hur världen faktiskt ser ut idag, dock så är mycket utav det de lägger upp om hur det ligger till i USA för det amerikanska folket, men rätt ofta dyker det ändå upp saker som videoklippet nedan, som handlar om Fast Fashion och hur det inte är hållbart på så många nivåer. Inte bara för världens ekologi med alla kemikalier och resurser som krävs för att tillverka alla billiga klädesplagg som folk ändå byter ut ganska så snabbt, utan även för människor. De som jobbar under så fruktansvärda förhållanden. Och att vi i den rikare delen av världen faktiskt har möjlighet att påverka. VI kan faktiskt välja att ställa krav på vart kläderna är tillverkade, vi kan välja att köpa kläder som håller längre så vi inte behöver köpa nya plagg så ofta som väldigt många gör, vi kan välja att vara nöjda med att inte behöva köpa kläder så ofta också. Allt handlar om vilja och attityd, för den attityden som så många utav oss har idag, är Helt. Enkelt. Inte. Hållbar.Träffade på en rätt så världsvan man på tåget för någon vecka sen, han var väldigt mycket för ekologiskt tillverkade kläder. Han visadet.ex sin mössa som han köpt i Serbien, den var tillverkad av en gumma som hade egna får som hon tog hand om. Okej, nu säger jag inte att vi alla ska köpa mössor av gummor som har egna får i Serbien hehe. Min poäng är mer att man kan välja vilka man vill sponsra med sina pengar. Dels så gick hans pengar till den lokala ekonomin där han köpte sin mössa men mössan skapade även ett personligt värde, vilket många av oss saknar till våra kläder. Kläderna är oftast bara viktiga för våra ytliga behov nu för tiden (så som jag uppfattar det då). Som en säger i videklippet:This consumtion of goods is a response to our disconnect between the product being created by a person. Jag tror att om vi skulle förknippa våra plagg med att det är en person som tillverkat det så skulle vi inte ha lika lätt att förbise det faktum om vilka förhållanden plagget blivit tillverkat.


Jag vet att många redan är medvetna om det här med barnarbete och billig arbetskraft inte minst inom klädesindustrin, men det är nyttigt att hålla sig uppdaterad, att bli påmind. Jag som individ kan ta ställning, jag kan göra ett val. Det är därför jag gillar sidan som upworthy, jag blir inspirerad och påmind att själv tänka till en extra gång. Vem vill jag vara?  Vill jag uppmuntra en icke hållbar levnadsstil eller inte?
 

Tjipp!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - 28 juli 2014 12:28

På tal om utbildningar... Har varit så bestämd med det här Dietistprogrammet så det finns inte, har tänkt att jag nu banne mig har bestämt mig. Men självklart vart det ju inte så! Haha. Självklart.... xD   Har suttit och kikat på en annan utb...

Av Mia - 17 juli 2014 20:53

  Har äntligen köpt ingredienser och testat göra den där huskuren jag skrivit om! Det blev dock ingen geléaktig konsistens, som det stod i receptet att det skulle. Men det kanske har och göra med vilken honung man använder? Gott är det i alla fa...

Av Mia - 15 juli 2014 11:19

Jag tränade igår! Hör och häpna! Haha xD Tog ett 30 minuters pass vid lunch, bara ca 7 minuters uppvärming på en crosstrainer, sen körde jag ben, med lättare vikter än vad jag normalt brukar ha, lite armar och magövningar. Märktes att jag inte trän...

Av Mia - 12 juli 2014 23:11

Tröttnade på min gamla header, så testar att byta. Men, om jag får säga det själv, så lyckades jag faktiskt fånga en ganska bra bild på den här snoken!   Så ja, tills jag hittar en mer passande bild får den här duga :D       Kan ju till...

Av Mia - 12 juli 2014 22:51


Gjorde faktiskt ett bra köp när jag var uppe i Dalsland! Köpte 6 st markers av märket Zig Brushables, och de var gaaanska dyra, 45 kr st, så när jag slängde upp dem lite snyggt på kassadisken frågade jag om jag kunde få dem för ett 3 för 2 pris eller...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013 >>>

Tidigare bloggår

Sök i bloggen

Det Senaste!

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ What a Twist med Blogkeen
Följ What a Twist med Bloglovin'

bloglovin

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se