What a Twist

Direktlänk till inlägg 19 januari 2014

Meditation

Av Mia - 19 januari 2014 18:39

Detta är nog en av de bästa beskrivningen av meditation som jag lyssnat på hittills!


Fixade en app som heter Mindfullness till min mobil för ca 1 eller 1½ år sen, och ångrar mig inte för en sekund!

Det var dock lite svårt att "lära" sig att meditera i början, trots att appen innehåller en "röststyrd meditation" där man får vägledning genom hela sessionen.

Att inte tänka för mycket på till exempel andningen, utan att bara låta den flöda, samtidigt som man skulle fokusera och zooma in på den, var mycket klurigare än vad jag tänkte mig. :P


Första gången jag testade appen så avbröt jag sessionen efter bara några minuter av ren frustration haha. Andra gången somnade jag. Tredje likaså xD Sen rörde jag inte den appen på nästan ett år, tills för några månader sedan. Satt här hemma i soffan och hade inget bättre för mig (Roman spelade dota höhö) så jag satte igång en 15 minuters övning, och helt plötsligt så var det som om allt föll på plats! Jag fattade! Det var så himla lätt att hamla i det där tillståndet när man verkligen lever i nuet, och bara kunna notera alla de tankar som fort runt i huvudet på avstånd, utan att dömma eller fokusera för mycket på dem. De bara fanns där, någonstans i bakgrunden. Visste inte ens att det var möjligt, man är ju så van vid att alltid vara inbäddad i allt som försigår i skallen.

Det var en riktigt härlig känsla av upprymdhet och avslappning! Man behöver inte tro på något spirituellt eller någon religion för att meditera. Alla har vi ett medvetande och en själ som vi måste ta hand om minst lika mycket som vi tar hand om vårt utseende. Så testa! Finns så jäkla mycket på youtube och även en massa appar till mobilen! :D

 

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - 28 juli 2014 12:28

På tal om utbildningar... Har varit så bestämd med det här Dietistprogrammet så det finns inte, har tänkt att jag nu banne mig har bestämt mig. Men självklart vart det ju inte så! Haha. Självklart.... xD   Har suttit och kikat på en annan utb...

Av Mia - 17 juli 2014 20:53

  Har äntligen köpt ingredienser och testat göra den där huskuren jag skrivit om! Det blev dock ingen geléaktig konsistens, som det stod i receptet att det skulle. Men det kanske har och göra med vilken honung man använder? Gott är det i alla fa...

Av Mia - 15 juli 2014 11:19

Jag tränade igår! Hör och häpna! Haha xD Tog ett 30 minuters pass vid lunch, bara ca 7 minuters uppvärming på en crosstrainer, sen körde jag ben, med lättare vikter än vad jag normalt brukar ha, lite armar och magövningar. Märktes att jag inte trän...

Av Mia - 12 juli 2014 23:11

Tröttnade på min gamla header, så testar att byta. Men, om jag får säga det själv, så lyckades jag faktiskt fånga en ganska bra bild på den här snoken!   Så ja, tills jag hittar en mer passande bild får den här duga :D       Kan ju till...

Av Mia - 12 juli 2014 22:51


Gjorde faktiskt ett bra köp när jag var uppe i Dalsland! Köpte 6 st markers av märket Zig Brushables, och de var gaaanska dyra, 45 kr st, så när jag slängde upp dem lite snyggt på kassadisken frågade jag om jag kunde få dem för ett 3 för 2 pris eller...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare bloggår

Sök i bloggen

Det Senaste!

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ What a Twist med Blogkeen
Följ What a Twist med Bloglovin'

bloglovin

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se