What a Twist

Direktlänk till inlägg 16 februari 2014

Söndag och, wait for it... gudstjänst :O

Av Mia - 16 februari 2014 16:39

Idag har vi, hör och häpna, varit på gudstjänst! Roman hade fått det som läxa av sin religionslärare hehe. Men jag har alltid tyckt om kyrkor, de är (oftast) så otroligt fina, (och jag tycker att lugnet man upplever när man går in i en kyrka är väldigt frigörande.) så jag tyckte att det skulle bli lite spännande! Hade på något sätt förskönat minnena från konfirmationen hehe. Tyvärr tyckte jag att gudstjänsten var väldigt gammalmodig och inte riktade sig till en modern målgrupp. Det ända jag verkligen uppskattade var hur fint kören sjöng och en tacksamhetsbön och en bön för de som gift sig, döpt sig och alla de som gått bort etc. För det är relevant för mig, det kan jag relatera till som en vanlig svensk människa på 2010 talet. De som det annars predikades om påminde mer för mig om hur vi ska vara duktiga inför Gud, allt vi gör är för Gud etc. För mig är det viktigare att fokusera på det som finns här och nu, runt omkring oss. Medmänniskor, natur, djur, jorden i helhet. Jag tror definitivt att det finns något högre, en s.k skapande kraft som satt allt i rörelse, Jesus har säkert funnits. Men det är just det här med bibeln, en bok skriven av människor, som jag absolut inte kan tro på.


Jag anser att om det finns en Gud så är det inte hans intresse att hindra oss från att leva våra liv (ex: "Jag kan inte göra det där för det står så i bibeln/koranen/toran etc), utan jag tycker att vi bör lära oss att använda sunt förnuft först och främst, att ta ansvar för våra handlingar istället för att falla tillbaka och överlåta orden som står i en bok som skrivits för väldigt länge sen rättfärdiga och kontrollera det vi gör. I mina ögon hindrar det utvecklingen. Vi är här för att göra misstag, lära oss utav dem, uppleva kärlek och glädje där vi kan finna den och lämna den här världen lite bättre än vad den var när vi anlände här till nästkommande generationer.

 

Självklart är jag medveten att det finns väldigt många engagerade, aktiva, skapande, kärleksfulla, glada, smarta, livsnjutande religiösa människor också. Jag vill inte dra alla över en kamm, utan det här inlägget är mer ett resultat av en diskussion som triggades av gudstjänsten just från tidigare idag då den, trist nog, kändes ganska så inskränkt. 


Så, no hard feelings, hoppas jag!
- Spenatsoppa och kokt ägg kan vara det godaste någonsin.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mia - 28 juli 2014 12:28

På tal om utbildningar... Har varit så bestämd med det här Dietistprogrammet så det finns inte, har tänkt att jag nu banne mig har bestämt mig. Men självklart vart det ju inte så! Haha. Självklart.... xD   Har suttit och kikat på en annan utb...

Av Mia - 17 juli 2014 20:53

  Har äntligen köpt ingredienser och testat göra den där huskuren jag skrivit om! Det blev dock ingen geléaktig konsistens, som det stod i receptet att det skulle. Men det kanske har och göra med vilken honung man använder? Gott är det i alla fa...

Av Mia - 15 juli 2014 11:19

Jag tränade igår! Hör och häpna! Haha xD Tog ett 30 minuters pass vid lunch, bara ca 7 minuters uppvärming på en crosstrainer, sen körde jag ben, med lättare vikter än vad jag normalt brukar ha, lite armar och magövningar. Märktes att jag inte trän...

Av Mia - 12 juli 2014 23:11

Tröttnade på min gamla header, så testar att byta. Men, om jag får säga det själv, så lyckades jag faktiskt fånga en ganska bra bild på den här snoken!   Så ja, tills jag hittar en mer passande bild får den här duga :D       Kan ju till...

Av Mia - 12 juli 2014 22:51


Gjorde faktiskt ett bra köp när jag var uppe i Dalsland! Köpte 6 st markers av märket Zig Brushables, och de var gaaanska dyra, 45 kr st, så när jag slängde upp dem lite snyggt på kassadisken frågade jag om jag kunde få dem för ett 3 för 2 pris eller...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare bloggår

Sök i bloggen

Det Senaste!

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ What a Twist med Blogkeen
Följ What a Twist med Bloglovin'

bloglovin

Follow on Bloglovin

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se